Geen sokken maar dagcrème voor papa!

Anita: Mannen kunnen zo eigenwijs zijn. Hoe vaak ik mijn man al aangeboden heb om mijn crème te lenen, maar dat wil hij niet. Dit jaar dus een eigen potje voor meneer!

 

Mannen houden niet van cosmetica. Dat komt omdat ze de beautyproducten van hun vrouw gebruiken en die ook helemaal niet bedoeld zijn voor mannen. Elke huid vraagt namelijk zijn eigen verzorging. Ideaal dus om dit jaar eens geen sokken of zakdoeken te geven, maar een dagcrème speciaal voor mannen, of een luxe deodorant. Je zal zien dat als hij de beauty-artikelen eenmaal in de kast heeft staan, hij ze ook sneller gebruikt. Tenminste, zo gaat het met mijn eigen man.

 

Wist je dat:

  • Een mannenhuid een heel andere verzorging vraagt dan een vrouwenhuid? Het feit alleen al dat mannen een veel sterkere baardgroei hebben geeft een groot verschil aan.
  • Mannen houden ook van andere substanties dan vrouwen: een vette crème verafschuwen ze, de meeste mannen hebben voorkeur voor een gel, iets wat snel intrekt en niet zichtbaar is.

;

  • In beautyproducten voor mannen zitten meer scrub-bestanddelen omdat de poriën groter zijn en vetten en vuil makkelijker blijven zitten.
  • Er elk jaar meer beautyproducten voor mannen op de markt komen? Niet elke man heeft dezelfde huid, dus er zijn ook voor mannen producten voor een droge huid, gecombineerde huid, etc.
  • Het gebruik van make-up snel toeneemt onder mannen? Al is het maar een licht getinte dagcrème voor een wat egalere huid.

Favoriet beauty producten voor hem:

 

 

1 de baard

 

Scheerolie voor alle huidtypes Tabac Original € 7,03

 

 

 

 

2 Scrubben

 

Bodyscrub met zemelen en tarwe Kiehl’s Ultimate Body scrub soap € 17

 

 

3 Onder de douche

 

Douchegel met een oriëntaals karakter Boss Showergel € 13,50

 

 

 

4 Gift box

 

Handige mannenset met daarin een doucheschuim, een 2in1 shampoo & conditioner, bodyscrub en een scheercrème Rituals, The ritual of Samurai  € 29,50

 

 

 

5 LEKKER RUIKEN

 

Mandarijn en tonkabonen zorgen voor een zowel fris als oriëntaals karakter van de Eau de Toilette Burberry Brit Men € 25,50

 

 

 

6 Klassieker

 

Een houtachtig parfum met sandelhout en citrusvruchten Bleu de Chanel parfum € 54,50

 

 

7 Onmisbaar

 

De crème die elke man in zijn computertas moet hebben Nivea for Men € 2,08

 

 

 

 

8 luxe stick

 

Een luxueuze anti perspirant met eikenmos, koriander en peperkorrels Molton Brown Black Pepper € 19

 

 

9 Gezichtsreiniger

 

Cleansing gel voor de normale mannenhuid Biotherm Reinigingsgel € 25,50

 

Door : Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.