Wat zeg je me nou?

Het eeuwige recept van het Raketje zou veranderd zijn

 

 

De zomer staat gelijk aan ongegeneerd ijs eten. Want dat mag, als de zon schijnt. Zolang we ons kunnen herinneren liggen er altijd Raketjes in de vriezer.

 

Dat is voor velen herkenbaar – het o zo geliefde gele, oranje en rode ijsje. Al zesenvijftig jaar is de Raket één van de populairste ijsjes die er in ons land te koop zijn. Nu lijkt er wat gebeurd te zijn. Iets groots. Want volgens actrice Georgina Verbaan zou het recept van de Raket aangepast zijn. Het ijsje zou iets anders smaken, naast dat het in een nieuwe, witte verpakking zit. En ja, dat zorgt voor paniek. 

 

Unilever reageert direct op het rumoer: er is niets aan de hand. In 2007 zouden ze het recept van het ijsje al eens aangepast hebben en toen kwam er ook een bak (ijs)kritiek binnen. Daar zat niemand op te wachten en daarom werd de aanpassing direct teruggedraaid. Want dat rode smaakte net iets zoeter, het oranje wat frisser en nee, daar moest de ijsliefhebber niets van weten. Nog zoiets: Unilever dacht in 2016 een goeie één-april-grap te maken door op sociale media te verkondigen dat het Raketje zou verdwijnen. Duizenden reacties stroomden binnen. Paniek alom. De grap bleek een misser: de paniek was zo groot, dat het bedrijf besloot lang voor één april de grap te verklappen. 

 

Natuurlijk gaat het Raketje niet weg. En het is dus ook niet anders dan normaal. Elk jaar wordt het ijsje nog populairder, zo blijkt. Er worden per zomer maar liefst vijftigmiljoen Raketjes verkocht. Het enige dat met de tijd meegaat, is de verpakking. Met de smaken wordt niet geknoeid. 

 

Door: Redactie Franska.nl