Vleugje verwondering, scheutje woede…

Pleuntje wil het even met je hebben over het nieuws.

 

Tweewekelijks smaakt mij het genoegen om over de actuele zaken des daags te schrijven voor jullie. Vleugje verwondering, scheutje woede en daar dan iets mee doen.

 

Zoals altijd de dag voorafgaand aan de publicatie, grasduinde ik door het nieuws. Waar maakte ik me boos om? Om Volkert van der G. Dus je wordt eerder vrijgelaten op voorwaarde dat je af en toe even je neus om de hoek steekt en laat zien dat je een braaf burger bent. Maar nu wil Volkert emigreren. En weg van de meldingsplicht. Ach joh, dan stoppen we daar toch mee. De rechter acht de kans op recidive laag. Laag. Dat is bij mijn weten niet niets. Omdat het allemaal ongetwijfeld veel genuanceerder ligt dan ik weet, besluit ik er niet over te schrijven.

 

Dan even bij de overburen kijken. Amerika. En bingo. Donald Trump heeft Kim Kardashian (je volgt het ongetwijfeld op de voet, de Amerikaanse reality-sensatie met borsten en billen van formaat zeppelin, miljoenen volgers op Instagram en een rappende man die, als ik mijn dochter mag geloven, vrij afzichtelijke kleding produceert) uitgenodigd op het Witte Huis om te praten over het veiligheidsvraagstuk. Veiligheid? Jaja, in je broekje zeker, zou de loslippige vriendin van mijn dochter zeggen. Afijn.

 

Dan hoor ik dat Amsterdam 10.000 parkeerplekken wil weren en de parkeerkosten per uur wil opdrijven tot wel €7,50. Onze hoofdstad is al de duurste stad van de wereld waar het parkeren betreft. Hoe moet dat nou met mijn tweemaandelijkse vriendinnendagje Amsterdam? Dat is toch niet te doen zo? Nog even en het wordt een soort Venetië. Een levend museum waar mensen ’s ochtends naartoe gaan om Nutella op een pannenkoek te scheppen en ’s avonds op hun stepje weer heel gauw verdwijnen naar een betaalbaarder wereld zonder Nutella en coffeeshops.

 

Ik word er niet vrolijker van. Tot ik stuitte op dit artikel: 25 dingen die je kunt doen met bakpoeder. Van zilver poetsen tot je bankstel reinigen tot een pasta maken tegen aften in je mond of je hond van zijn doordringende geur afhelpen. Geen wereldnieuws, maar wel iets waar ik iets aan heb in het dagelijks leven. Ik zoek het uit en deel het met je. Als de wereld om ons heen van gekkigheid instort, hebben wij in ieder geval een schoon bankstel en een fris riekende poedel. Ik wens je, alle gekheid ten spijt, een heerlijke, zonnige dag.

 

Door: Pleuntje van der Horst