De Britse erfenis

Waarom prins Harry een grotere erfenis dan zijn broer William krijgt

 

 

Waarom prins Harry een grotere erfenis krijgt dan zijn broer William

 

Het lijkt een beetje oneerlijk. Prins Harry kreeg van zijn overgrootmoeder Elizabeth Bowes-Lyon meer geld dan zijn broer William.

 

Toen Elizabeth in 2002 overleed, werd haar geld verdeeld. Bijna 14 miljoen pond liet ze na aan haar nageslacht. Toen prinses Diana overleed kregen William en Harry evenveel, maar hun overgrootmoeder heeft het anders bedacht. Als prins Charles namelijk koning wordt, dan wordt William de nieuwe troonopvolger. Hij zal dan automatische eigenaar worden van veel stukken grond. Hij krijgt als kroonprins een stuk meer dan zijn jongere broertje, die pas na de kinderen van William troonopvolger is. Daarom vond zijn overgrootmoeder dat Harry van haar meer moest erven. 

 

Overigens is hun oma Elizabeth een stuk strenger voor de jongens; zij spreekt hen regelmatig serieus toe. Zo is ze bang dat ze meer aan zichzelf denken dan aan het land dat ze vertegenwoordigen. En hoewel Harry geen directe troonopvolger is, heeft hij wel een zeer belangrijke functie. ‘Harry denkt dat hij een heel normaal leven kan leiden. Hij moet zich realiseren dat dat niet zo is’, aldus de huidige koningin. Volgens Harry komt het allemaal goed, hij maakt zich niet zo druk. ‘De koningin laat ons op onze eigen manier de monarchie wat verjongen. We doen dit voor anderen, het is er tijd voor. En we mogen van onze oma alle tijd nemen om dit te doen, dus daar genieten we van. We doen dingen echt zoals we het zelf willen en dat pakt tot nu toe goed uit.’ 

 

Door redactie Franska.nl