De áchtste?! 

Een extra speciale finale van Wimbledon dit jaar voor de vrouwen. 

 

Want niemand minder dan Serena Williams doet mee. Goed, nu zul je denken: dat doet ze wel vaker. Dat is ook zo. Ze kan het toernooi voor de achtste keer winnen en dat is niet mis. Vooral niet gezien het feit dat ze amper tien maanden geleden is bevallen van haar eerste kind. Op 1 september 2017 werd ze moeder van dochter Alexis Olympia. Het was een zware bevalling. En dan nu een finale spelen. Dus alsnog al die wedstrijden hebben gewonnen. Ongelooflijk. 

 

Het was een lange weg, want een paar maanden geleden was ze er nog allesbehalve klaar voor. “Vier maanden geleden was zelfs de brievenbus te ver”, zegt ze. Hardlopen ging toen nog amper, laat staan op hoog niveau een bal slaan. Dat is logisch, want topsporters mogen pas vanaf twaalf weken na de bevalling weer echt beginnen met trainen. Een heleboel mensen dachten dat ze nooit meer zo aan de top zou kunnen komen. Want laten we wel wezen: Wimbledon is absoluut niet het minste toernooi. Inmiddels heeft ze het ongelijk van de sceptici bewezen. 

Williams speelt de finale van Wimbledon vandaag tegen de Duitse Angelique Kerber. We wensen de kersverse moeder natuurlijk alle succes, want wat gunnen we haar die achtste titel. 

Serena en haar meisje:

 

Family day yesterday. @olympiaohanian was not having it though. @serena collection top.

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

 

Door Redactie Franska.nl