Binnen twee uur in New York

Het kan! Hier lees je hoe.

 

Het leukste aan reizen vind ik het moment dat je ergens aankomt en alles kunt gaan ontdekken. Dat je naar het strand kunt. Dat je ergens lekker kunt gaan eten. Het minst leuke aan reizen is toch wel, nou ja, het reizen zélf.

 

Want vliegen is meestal geen pretje. Helemaal opgevouwen urenlang op hetzelfde stoeltje naast allerlei vreemden, tja. Je doet er niemand een plezier mee. Nu hebben slimme techneuten iets bedacht waardoor je binnen twee uurtjes al in New York kunt zijn. Kijk, dat klinkt nog eens als een feestje.

 

Hoe het werkt? Je gaat wel weg, maar toch ook weer niet helemaal. Het is namelijk zo dat je in Japan een virtualreality-bril op kunt zetten en plaats kunt nemen in een heuse vliegtuigstoel. Voor slechts vijftig euro mag je twee uur lang door je bril zitten turen, kun je ‘naar buiten kijken’ en lijkt het nét of je echt in het vliegtuig zit. Je krijgt zelfs vliegtuigeten voorgeschoteld. 

 

En dan ben je er. Je kunt vanaf Japan naar New York vliegen, Parijs of Rome. En als je bent ‘geland’, dan kun je gelijk beginnen met het genieten van je nep-vakantie. Je bent natuurlijk niet echt ter plaatse, maar door die speciale bril lijkt het net of je in een zonnig oord loopt. Of dat je een grote wereldstad aan het ontdekken bent. Hop, een koffie aan Central Park, zo gepiept. Zomaar een keertje wintersporten midden in de zomer? Natuurlijk. Alles kan. Zeker als deze trend nog verder wordt ontwikkeld, dan kunnen we in de toekomst overal naartoe binnen die twee uurtjes. Zeker handig voor iedereen die niet zo makkelijk met het vliegtuig reist, maar die wel graag wat wil zien van de wereld. Het idee erachter is dat deze manier van virtueel reizen ook beter is voor het milieu. 

 

 

 

Goed voor de wereld én opeens zes keer per jaar ‘op vakantie’… Wij zeggen: já!

 

Door: Redactie Franska.nl