Applausje voor ons

Want wij Nederlanders bewegen meer dan wie dan ook

 

Nederlanders bewegen meer dan wie dan ook

 

Kijk, hier vrolijk je ongetwijfeld van op. Mocht je je weleens wat lui voelen, dan is dat dus nergens voor nodig. Je bent namelijk een Nederlander en wij Nederlanders zijn súper-fit.

 

Zo blijkt uit onderzoek dat Nederlanders zo ongeveer het meest bewegen van wie dan ook in Europa. Ha! Niet omdat we nu zo nodig slank willen zijn, nee, we doen het voor de gezondheid, om fit te blijven, om een beetje soepel te zijn. Zo blijkt dat maar liefst 80 procent van de Hollanders wekelijks fietst, wandelt, tuiniert of zwemt. Allemaal goed voor het lijf, dus. Daar kunnen onze ooster- en zuiderburen nog wat van leren. Slechts 44 procent van de andere Europeanen leeft net zo sportief als wij. 

 

Hoe dat komt, dat wij zulke actievelingen zijn? Met name door onze infrastructuur. We hebben zoveel goede wandel- en fietspaden, dat een beetje actief naar je werk gaan geen enkel probleem is. We fietsen gemakkelijk naar de supermarkt, naar het dorp, naar het bos, naar de kinderopvang. Geen probleem. Zo bewegen we dus ook vaak zonder dat we het echt doorhebben. In veel andere landen is met de auto gaan vrijwel de enige optie om een beetje mobiel te zijn. We bewegen dankzij onze goede fietspaden twee keer zoveel als andere Europeanen – best iets om trots op te zijn. En vooral lekker blijven doen dus, die fiets pakken! 

 

Door redactie Franska.nl