Amalia is een kopie van mama Maxima

Haar hobby’s zijn al net zo koninklijk

 

Amalia lijkt op haar moeder Máxima

 

Prinses Amalia is pas veertien jaar oud, maar is al een bijzonder ontwikkelde meid. Wat haar hobby’s zijn, dat weten maar weinig mensen over haar te vertellen.

 

Zo houdt het oudste kind van Willem-Alexander en Máxima van hockey, paardrijden en ook van dansen en zingen. Ze volgt zelfs musicallessen. Maar wat gezien haar leeftijd helemaal opvallend is, is dat ze Chinees leert. Op het gymnasium gaat het zó goed met Amalia’s cijfers, dat ze een bijvak mocht kiezen. Dat werd Chinees. Zeker sinds ze met haar ouders China heeft bezocht is haar interesse voor die  taal gegroeid. “We zullen zien of het beklijft”, zegt haar vader erover.

 

Wat hobby’s betreft lijkt Amalia aardig op haar moeder. Die houdt namelijk óók erg van paardrijden en óók van muziek en dans. Maar Chinees, dat ligt onze koningin dan weer niet zo. Máxima’s favoriete taal is uiteraard Spaans, wat ze haar hele jeugd in Argentinië sprak. En dan… De looks. Wat uiterlijk betreft lijkt Amalia net iets meer op haar vader. Haar zusje Alexia is dan wél weer een heuse kopie van haar moeder; die zag er bijna hetzelfde uit toen ze jong was.

 

Waarin de oudste wél erg op haar moeder begint te lijken? Haar kledingsmaak. Als je puber bent wordt mode steeds interessanter, zo gaan dat soort dingen nu eenmaal. Eerst maakt het je geen bal uit of je elke dag in hetzelfde truitje loopt, opeens wil je in de hipste merken naar school. Om toch een beetje de blits te maken in de klas. Zo leent Amalia steeds vaker kleding van haar moeder, die natuurlijk wel een érg aantrekkelijke kledingkast heeft met prachtige merken als Natan en Valentino. Zo moeder, zo dochter.

 

Groot gelijk, hoor, Amalia. Wij zouden stiekem ook wel even willen neuzen in de kast van Máx.

 

Zo zag Máxima eruit toen ze net zo oud was als Amalia nu is:

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl