50-plussers en de liefde

Met een man op de bank zitten op zaterdagavond is heus niet meer zo vanzelfsprekend. En leeftijd maakt daarbij niet uit.

 

Het is niet zo dat hoe ouder we worden, hoe meer kans we hebben op een partner. Welnee. Want van de 6,7 miljoen 50-plussers die we tellen in Nederland, zijn er zeker 1,6 miljoen single. Dat zijn een hele hoop mensen dus, die alleen op de bank zitten op zaterdagavond. Gelukkig raken we er niet verbitterd door. En zo erg is het ook weer niet, om lekker zelf te kunnen bepalen welk televisieprogramma je aanzet. En ja, we houden de moed erin: maar liefst 75% van de mensen gelooft nog altijd in de liefde. 

 

Weet je hoe dat komt? Door het internet. Dat klinkt niet zo romantisch, maar dat is het dus wel. Want juist doordat online daten steeds meer in trek is, is er weer geloof in de liefde. Zeker vier op de vijf mensen sluit niet uit online weer een nieuwe liefde te kunnen vinden. Want eerlijk is eerlijk: je komt die leukerds nou niet zomaar in elke Albert Heijn op de hoek  tegen. Zeker tachtig procent van de singles boven de vijftig jaar heeft wel zin om weer eens verliefd te zijn. De kinderen zijn de deur uit, het leven is op orde, de hobby’s kunnen gezellig gedeeld worden met een maatje. Er is ruimte voor een nieuwe vlam. Die wel even mag laten weten welk televisieprogramma hij graag kijkt op zaterdag, vooruit. 

 

Kortom: waar wachten we nog op, vrijgezelle dames en heren? Laten we gewoon weer vol voor de liefde gaan. Het mag. Wat hebben we te verliezen, immers? Niets. En wat is er mooier dan op die roze wolk zitten? En hoe lang is het wel niet geleden dat we hele vlindertuinen in onze buik voelden fladderen? De hoogste tijd dus om dat profiel online aan te maken. 

 

En als je geen bal van zo’n hele datingsite snapt, dan kun je altijd nog je kinderen of kleinkinderen om raad vragen. Wel zo modern. 

Door: Redactie Franska.nl

Bron: OurTime, de datingsite voor 50-plussers