Het is weer voorbij die mooie zomer

Nou ja, bijna dan. We plukken de zonnestralen vandaag en morgen, maar dan maken ze plaats voor de langverwachte regenbuien.

 

 

Vreemd genoeg verheug ik me er bijna op; een verkwikkende douche kunnen mijn hortensia’s wel gebruiken en mijn groene hart bloedt als ik het park tegenover ons huis zie. Zou het droge geel ooit weer plaats maken voor het diepe groen?

 

Om de zomer nog even te consumeren, zet ik voor vandaag de leukste zomerfeitjes op het menu. Kun je mee schermen tijdens de icetea die je vanmiddag drinkt met je zus.

 

1.     Over een bolletje ijs doe je ongeveer 50 likjes

 

2.     Met schoolslagzwemmen verbrand je 600 calorieën per uur.

 

3.     In de zomer is de Eiffeltoren 15 centimeter langer.

 

4.     Het strand van Barcelona is geen echt strand, het is aangelegd voor de        Olympische Spelen in 1992.

 

5.     Het grootste schepijsje ooit was 2 meter 81 en werd geschept in, hoe kan het ook anders, Italië.

 

6. Het klimaat is niet enorm belangrijk voor ons welbevinden. Inwoners van het middenwesten van Amerika zijn bijvoorbeeld net zo gelukkig als inwoners van het warme Californië.

 

7. Bij hitte worden we agressiever. Bij drie graden temperatuurstijging  neemt het geweld (in de VS) met 14 procent toe.

 

8. Bij regen werken we dertig minuten langer en geconcentreerder dan wanneer buiten de zon schijnt.

 

9.  Bij temperaturen van 30 graden zijn we een stuk minder gelukkig dan bij 20 graden Celsius. Onderzoekers vergelijken het vervelende gevoel dat sommige mensen kunnen hebben bij die temperatuur met dat van een scheiding. Nou, laat die regen dan maar weer komen.

 

10. Warm weer maakt ons gevoeliger voor zwakke argumenten en we zijn minder kritisch bij het nemen van besluiten. We zijn impulsiever.

 

Afijn, als je het zo bekijkt worden we lang niet zo ongelukkig van een drupje regen en wat lagere temperaturen dan je misschien dacht. Dus we genieten van vandaag en verheugen ons op morgen. Kaarsje, haardje en voor je het weet heb je een pepernoot in je mond.

 

Door: Pleuntje van der Horst