Zingen met gebaren.

Het Songfestival is weer van start en ook dit jaar kan iedereen, maar dan ook echt íedereen meegenieten.

 

Het Eurovisie Songfestival is weer begonnen. En dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van alle nummers, waaronder Outlaw in ‘Em van Waylon. Zelfs zonder geluid is het een spectaculaire show, wat ook blijkt uit de gebarentolkvideo’s die nu te overal te zien zijn.

 

Dit jaar is het Eurovisie Songfestival namelijk ook voor doven en slechthorenden te volgen. De vertaalde nummers zijn deze week drie avonden (8, 10 en 12 mei) via een livestream op Facebook te zien. De eerste hiervan was gisteren. De finale wordt zelfs live getolkt bij SWeDoRo (Stichting Welzijn Doven Rotterdam). Zo kan iedereen optimaal meegenieten.

 

Dit jaar doet onze Waylon dus mee met het nummer Outlaw in ‘Em; morgen is hij te zien in de tweede halve finale. Hij hoopt dan natuurlijk op genoeg stemmen, zodat hij door kan naar de grote finale zaterdag. Wij zijn benieuwd. Doventolk Mirjam Stolk heeft het nummer in ieder geval al vertaald. En wij vinden het een heel mooi gebaar dat iedereen mee kan genieten van de mooie show.

 

Ga jij morgen kijken?

 

Door: Danique ten Boer