FRANSKA X SUNNY CARS

Vrijheid blijheid

Het beste van een vakantie is kunnen gaan en staan waar je wil.

 

Afgelopen zomer was ik samen met mijn vriend een weekje aan de Britse kust. Ik voelde me net Bridget Jones op vakantie met Daniel Cleaver. In de cabrio van de ouders van mijn vriend, dak naar beneden, heerlijk warm zonnetje op m’n snoet, door kleine Britse dorpjes en de prachtige countryside crossen. Ik had nog nét geen sjaaltje om dat door de wind wegwoei – anders was het plaatje compleet.

 

 

Het beste van de hele vakantie was dat we konden gaan en staan waar we wilden. Hadden we het wel gezien op dit strand, dan reden we even twintig minuutjes verderop naar het volgende strand, of ijssalon, of stadje. Die vrijheid, rust en onafhankelijkheid was heerlijk. Op deze manier hebben we ook op drie verschillende locaties kunnen slapen. Allemaal AirBnB’s middenin de natuur waar de vogeltjes om je heen tjilpten en het vuur van ons kampvuur ‘s avonds knetterde.

 

Ik ben duidelijk niet de enige die fan is van de vrijheid die een auto je geeft. Zo heeft meer dan een derde (36%) van de Nederlanders in de afgelopen drie jaar weleens een auto gehuurd voor een vakantie in het buitenland. Dit bleek uit onderzoek van Sunny Cars onder 3090 Nederlanders. De belangrijkste reden om er een te huren was om meerdere bezienswaardigheden te bezoeken, leuke plekjes te ontdekken en plaatsjes in de buurt van het vakantieadres te bezoeken.

 

Wat het onderzoek ook liet zien over ons Nederlanders, is dat we bij huurauto’s graag voor de goedkope optie gaan. Want tja, dat geeft je toch wat meer ruimte om hier en daar lekker uit eten te gaan en om ‘ach, we nemen gewoon de hele fles’ te kunnen goedpraten. Maar als we eenmaal bezig zijn met het boeken van een huurauto, dan kiezen we ook meteen voor de veilige optie, met veel extra verzekeringen. En dít is waar we de mist in gaan. Want uiteindelijk zijn we dan een stuk duurder uit dan nodig is.

 

Hoeft dus niet! Want als je naar het all-inclusive pakket van Sunny Cars kijkt is het gewoon makkelijk, goedkoop en zitten al die extra verzekeringen er al bij in. En dát is de reden dat als ik op mijn volgende vakantie een auto nodig heb, en de cabrio van de ouders van m’n vriend niet beschikbaar is, ik lekker voor deze optie ga. Want op onverwachte kosten zit ik niet te wachten, en die ‘we nemen gewoon de hele fles’-mentaliteit slaat écht op mij.

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam