Superheld op sneakers

In Parijs hing een vierjarig jongetje aan een balkonrand. Gelukkig was daar Spiderman…

 

Je kent ze wel: die superhelden uit de films, zoals Batman en Superman, en natuurlijk Spiderman, die tegen hoge gebouwen opklimt. Nou, die Spiderman bestaat dus echt! Mamoudou Gassama (22) kwam gelijk in actie toen hij een jongetje van vier jaar oud aan de rand van een balkon zag bungelen. Hij klom aan de buitenkant van het gebouw van balkon naar balkon omhoog om het jongetje te redden. Wat een held.

 

De krant Le Parisien liet weten dat Gassama uit Mali komt en zonder papieren in het Noord-Franse Montreuil woont. Toen hij langsliep en toeschouwers bij het gebouw zag staan, kwam de Malinees zonder aarzelen in actie. Een andere man stond ook dichtbij het jongetje, maar kon niet goed bij hem komen vanwege een muur.

 

De vader van het jongetje was tijdens het incident boodschappen doen, niet wetende dat zijn zoon aan de balkonrand van hun flat hing natuurlijk. Het jongetje is zelf over de reling van het balkon geklommen toen er niemand op hem lette. Zowel Gassama als het jongetje zijn er zonder ernstige verwondingen vanaf gekomen. Nou, gelukkig maar.

 

Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs feliciteerde de man met zijn “moedige daad”. Gassama liet weten dat hij pas een maanden in Frankrijk is en hier graag wil blijven. “De stad Parijs wou hem uiteraard graag helpen bij zijn pogingen zich te vestigen in Frankrijk”, aldus de de burgemeester.

 

En vandaag is dan officieel zijn wens in vervulling gegaan. Mamouda Gassama werd ontvangen door president Emmanuel Macron en heeft nu een Frans paspoort.

 

Wat fijn dat sommige mensen niet blijven toekijken, maar gewoon in actie komen. Ik weet in ieder geval wel wie ik volgende keer bel als mijn kat in de boom vast zit.

 

Door: Danique ten Boer