Money, money, money…

Met deze banen verdien je per maand méér dan de minister-president.

 

Mocht je nog eens denken aan een drastische carrièreswitch: wij weten wat je het beste kunt kiezen. Ga voor een baan waarmee je meer verdient dan de minister-president.

 

Ofwel: meer salaris dan de baas van ons land. Klinkt onmogelijk, maar zo moeilijk hoeft dat helemaal niet te zijn. Als MP verdien je zo rond de 10.000 euro per maand. Niet slecht, zeker niet. Maar ben je onderzoeker in de bacteriologie, dan verdien je al gauw het dubbele. Joehoe. Lekker onder de microscoop hangen de hele dag, voor 20.000 euro per maand. We noemen maar iets. Niet zo van de kriegelbeestjes?

 

Wat dacht je van orthodontist? Beugels in pubermonden zetten is lang zo slecht nog niet als je vier keer paar jaar op wintersport naar Verbier kunt, toch? Ook als piloot verdien je meer dan de minister-president: tot wel 16.000 euro per maand. Krijg je er ook nog gratis minnaars en vakanties bij. Liever sportief bezig? Als wielrenner kun je wel 40.000 euro per maand verdienen. En een longarts is goed voor 20.000 euro per maand. Ben je toch bijna een royal met dat salaris – hallo Chanel-tas in zes tinten zwart.

Mocht dat je nu allemaal wat saai lijken, ga dan voor een baan als stuntman. Een beetje uit ramen springen en dramatisch knock-out op een luchtkussen vallen. Je kunt er tot wel 70.000 euro per maand op je rekening gestort krijgen en dan is zo’n fake valpartij al gauw geen ramp meer. Wist je dat militair zijn ook gezellig is voor de portemonnee? Levert je zo 19.000 euro per maand op, als je het goed doet dan. Maar de astronaut wint. Jaag die spannende kinderdroom maar na, want je krijgt er 140.000 euro per maand voor.

 

Ach, die arme Mark Rutte. We hebben opeens een beetje met hem te doen, want we denken zo dat hij het hardst werkt van iedereen, al jarenlang. We gunnen hem oprecht een dagje bingen op de bank. Én een eindejaarsbonus.

 

Door redactie Amayzine.com