Gepeste planten

Ikea vraagt kinderen bij elkaar om een plant te pesten en dit is het resultaat…

 

Ikea startte een experiment waarin zij lieten zien hoe schadelijk pesten wel niet kan zijn. Ook hoopt Ikea op deze manier kinderen een les te kunnen leren over het effect hiervan. Zodat ze in 2018 vriendelijker zijn naar elkaar… en naar planten.

 

Dit werd gedaan door twee identieke planten in een school te plaatsen. Beide kregen vervolgens dezelfde hoeveelheid zon en water. De studenten kregen de opdracht om complimenten en beledigingen op te nemen en deze af te spelen. De ene plant kreeg alle beledingen te horen en de andere allemaal complimenten voor 30 dagen lang. Het resultaat?

 

De positieve plant bleef er erg gezond uitzien, terwijl de plant met al de negatieve opmerkingen ging hangen en verkleurde.

 

Zo zie je maar weer. Elk vervelende opmerking heeft een groot effect. “Planten hebben ook gevoelens, net als mensen.” Schreef Ikea onder hun gedeelde Youtube filmpje van dit experiment. Ikea was niet de eerste die zo’n soort gelijke test experimenteerde. Vele tuiniers laten ook weten dat het geven van complimenten de planten twee keer zo snel laat groeien.

 

 

Oftewel, complimenten delen helpt bij het groeien van alles om je heen. Dus deel er eens eentje uit naar je collega, buurvrouw en ja zelfs je plantjes. ;)

 

Kijk hieronder zelf naar het filmpje van het experiment:

 

 

Door: Danique ten Boer