Forever young

Op déze manier kan het.

 

Toen ik vijftien was begon ik voor het eerst uit te gaan. Hier en daar werd er een biertje gedronken en probeerden vriendinnen en ik samen clubs binnen te komen om een avondje te dansen. Maar ja, als vijftienjarige was dat nog niet legaal. Herkenbaar? Vast wel. En wat deed je dan? Je probeerde ouder te lijken dan je was. Dus werd je haar mooi gestyled, make-up werd opgesmeerd en hakken tevoorschijn gehaald (die blaaaaren aan het eind van de avond, verschrikkelijk!). Maar het hielp. Meestal tenminste. En werkte het niet, dan moest je in je eentje weer richting huis na een gênante scene waar je de rij weer uit moest… Walk of shame dus. Oh wat was ik blij toen ik achttien werd.

 

Nu heeft Chanel samen met Gettysburg College onderzoek gedaan naar make-up. En wat blijkt: make-up zorgt er inderdaad voor dat je ouder lijkt. Maar alleen tot een bepaalde leeftijd. Zo blijkt dat als je boven de vijftig bent, make-up er juist voor zorgt dat je er jonger uitziet. Kijk, dat is nou mooi. Vooral make-up rond de ogen zorgt ervoor dat je er jonger uitziet. Dus, tip van de dag: investeer in wat goede eyeliner, mascara en oogschaduw. Want forever young zijn, wie wil dat nou niet.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam