Een brandschoon strand

Jij kan daarbij helpen. En het is nog leuk ook.

 

 

Ik ga je even laten schrikken: in Nederland liggen op onze stranden, per honderd meter, 370 afvalitems. Daarvan bestaat 93% uit plastic. Geschrokken? Ik wel.

 

Precies om deze reden heeft Stichting de Noordzee een Beach Clean-up Tour georganiseerd. Vijftien dagen lang zal de stichting, met hulp van een recordaantal vrijwilligers, onze mooie stranden helemaal schoon maken. Vanochtend barstte de schoonmaakactie los op Schiermonnikoog. Hier waren al 70 van de 2.700 aangemelde vrijwilligers aanwezig. Het doel van de actie is, naast het schoonmaken zelf, het bewust maken van het afvalprobleem en het stimuleren van innovatie bij de bron.

 

Ze hebben het slim aangepakt. Zo hebben ze een aantal speciale dagen georganiseerd. Op 9 augustus kan je bijvoorbeeld samen met je liefste viervoeter samen naar het strand komen om schoon te maken, op 13 augustus zijn de fitness-goeroes welkom voor een intensieve fitnessetappe. Op 14 augustus is het familiedag en kom je lekker met je gezin, opa, oma, kinderen, ooms, tantes, noem maar op. En de grand finale is op 15 augustus in Zandvoort.

 

Genoeg leuke dingen dus, en dat ook nog voor een goed doel. Geïnteresseerd om te komen helpen? Kijk dan even op . Je kan je nog aanmelden.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam