Ja ja, Paella

Spanje, maar dan thuis in een half uurtje.

 

 

 

Gelukkig voor ons, kun je paella ook op een eenvoudige manier maken. Je kunt zelf kiezen wat je erin wilt. Van garnalen tot mosselen, kip of chorizo. Ik maak ‘m met chorizo en garnalen.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

 

  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 1 chorizoworst
  • 300 g paellarijst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 plukje saffraandraadjes
  • 400 g (ongepelde) gamba’s
  • 1 citroen

 

Zo maak je het

Snijd de knoflooktenen en ui fijn en fruit ze in een grote pan met wat olijfolie. Snijd vervolgens de chorizo in kleine blokjes en voeg die samen met de paellarijst toe aan de pan. Doe de paprikapoeder erbij. Goed mengen met elkaar gedurende ongeveer 2 minuten. Doe vervolgens de tomatenblokjes en de kippenbouillon erbij. Roer de saffraandraadjes door de paella en laat het geheel, onder af en toe roeren, ongeveer 20 minuten pruttelen. (Dit maakt paella zoveel makkelijker dan risotto, waarbij je je een slag in de rondte roert, jeujjjjj.) Voeg de ongepelde gamba’s toe, roer even goed door en laat nog een minuut of 7 zachtjes doorkoken. De paella is goed wanneer de rijst gaar is en een smeuïge textuur heeft. Snijd de citroen in partjes en serveer die bij de paella.

 

Het fijne aan paella is dat je zelf nog van alles kunt toevoegen.  

 

 

 

Eet smakelijk!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.