2 keer in 1 week

 

Dat kan geen toeval zijn. In een week tijd hoor ik van twee mensen een lovend bericht over dit spul. Nou, als het dan niet tijd wordt dat ik dit ook ga kopen..

 

 

Zat ik vorige week met de buurvrouw te kletsen over ramen zemen. Jaja, ik hoor je al denken… ‘Heeft die vrouw het nog wel eens over iets echt belangrijks’. Nou, heus wel. Maar dit moet ik tussendoor ook even kwijt. Dat zemen en poetsen is even een dingetje bij mij thuis. Vooral de laatste weken. Waar je de ramen mee moet zemen bijvoorbeeld. De een doet iets met een prop kranten na het zemen. De ander zweert bij schoonmaakazijn. Weer een ander gelooft in brandspiritus.

 

Wat blijkt. Er is een nieuwe ontdekking op ramen-poets-gebied. Glansspoelmiddel op het laatst over de ramen. ‘Ja, Franska, dat spul dat je in je afwasmachine-reservoirtje doet’. Hum. Doe ik nooit. Schijnen ze dus nog langer glimmend en schoon van te blijven ook. Oké. Ik heb het in m’n oren geknoopt.

 

Zit ik een paar dagen later met Brigitte (je kent haar wel) aan de borrel. Begint die ook al over glansspoelmiddel. Dat je daar die deodorantvlekken heel goed mee weg kunt krijgen, die je onder de oksels in witte T-shirtjes ziet ontstaan. Ik geef maar meteen toe dat ik dat spul helemaal niet in huis heb. ‘Oh, jij gebuikt zeker van die 3-in-1-tabletten?’ Ja. Doe ik. Ik was tot voor een week het hele bestaan van het fenomeen glansspoelmiddel vergeten. Maar oké, het komt niet voor niets twee keer in een week langs. Het staat op m’n boodschappenlijstje hoor. Want dat wil ik natuurlijk ook allemaal wel eens meemaken, die wonderen.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs