12 Manieren  om je weerstand een upgrade te geven

 

Normaal gesproken was je weerstand alleen een ding als het griepseizoen in aantocht was of iemand zat te emmeren over de R in een maand.

 

Those days, dat is in 2020 wel even anders. Nu is het zo dat je bij je geboorte gezegend wordt met een ferme weerstand of eentje die jammerlijk faalt, en daar kun je weinig aan doen. Wat wel kan? Zoveel mogelijk doen om je weerstand te verhogen. Dit zijn tips van de experts, en als het goed genoeg is voor de expert, dan werkt het ook voor ons.

 

1. Ontwikkel een slaaproutine
Sta zoveel mogelijk op dezelfde tijd op en ga rond hetzelfde uur weer naar bed. Doe dit vooral nog nauwkeuriger als je het gevoel hebt dat je een beetje begint te kwakkelen.

 

2. Ga naar buiten
Zorg dat je elke dag minimaal dertig minuten in de buitenlucht bent voor wat daglicht. Wacht dus niet tot ’s avonds met een ommetje, maar doe dit juist als de zon opkomt. 
 

3. Eet producten met magnesium
Wok spinazie, kook bonen of eet noten. Magnesium helpt bij het ontspannen van je lichaam en hoofd, waardoor je slaap ook nog beter wordt. Allemaal vliegen in één hap.

 

4. Slaap met het raam open
Zorg dat je kamer lekker koel is, ook al is het misschien even klappertanden als je naar bed gaat.

 

5. Go with the flow qua slaap
Natuurlijk is een ritme fijn, maar raak niet in paniek als je te vroeg in slaap valt of juist ’s morgens niet lang genoeg kunt slapen. Je druk maken om slaap is vermoeiender dan het niet hebben.

 

6. Wees een beetje dankbaar
Sta elke dag stil bij waar je blij om bent. Door dankbaar te zijn met wat je hebt, ben je minder ontevreden en minder ontevreden zijn is goed voor je hoofd.

 

7. Focus op wat je vandaag wil doen
Het helpt niets als je je druk maakt om wat je later allemaal af moet krijgen, dat geeft alleen maar stress. Richt je op vandaag.

 

8. Deel je geheimen
Het maakt eigenlijk niet uit met wie, maar spreek ze uit: het zorgt voor minder stress

 

9. Maak je geen zorgen over de toekomst
Leef in het nu. Ooit zei iemand tegen me: was die gebeurtenis achteraf echt zo erg als je vooraf dacht? En eigenlijk is het antwoord daarop bijna altijd nee.

 

10. Geef jezelf een sportdoel als je routine hapert
Steeds minder zin om elke dag de sportschool in te duiken of die vijf kilometer af te tikken? Stel een doel waar je naartoe moet werken, dit zorgt ervoor dat je weer gemotiveerd raakt.

 

11. Beweeg elke dag 20-30 minuten
Blijf niet inzakken achter dat bureau, maar probeer elk half uur op te springen en iets te doen. Dit mag een half uur hardlopen zijn, maar even jezelf uitrekken en door kantoor lopen volstaat ook.

 

12. Push je lichaam niet
Natuurlijk moet je bewegen, maar push je lichaam niet tot het uiterste als het niet goed voelt. Kies dan gewoon voor een half uurtje wandelen, wat ook wonderen doet voor je weerstand.

 

Door: Redactie Amayzine.com