Zoveel vrienden verlies je als je verliefd wordt

 

Als je ooit het geluk hebt gehad om tot over je oren verliefd te zijn geworden, dan herken je dit: je kan aan niets anders meer denken, je concentratie is volledig het raam uit gevlogen en je wilt niets liever dan alleen maar samen zijn.

 

 

 

Logisch natuurlijk, want het stofje dat ervoor zorgt dat je je verliefd voelt is het meest aanwezig op de momenten dat jij en je liefje samen doorbrengen. Toch moet je hier mee oppassen; volgens een onderzoek van Oxford University kan dit je namelijk vrienden kosten.

 

Onderzoeker Robin Dunbar legt uit hoe dat zit: ‘De meeste mensen hebben vijf hechte vriendschappen, maar mensen die in een romantische relatie zitten hebben er vaak maar vier. Rekening houdend met het feit dat één van die vier de nieuwe persoon is die in je leven is gekomen, betekent dit dat je gemiddeld twee vriendschappen hebt moeten opgeven.’

 

Over het algemeen geven verliefde mensen dus twee belangrijke personen in hun leven op om hun relatie meer prioriteit te kunnen geven. Nu denk je misschien dat jij je hier nooit schuldig aan zult maken, maar toch is het makkelijker dan je denkt om je contacten te laten verwateren. Dat zit zo: de mate van intimiteit in een relatie, oftewel hoe emotioneel verbonden je met elkaar bent, hangt sterk samen met hoe vaak je met die persoon omgaat. Als je elkaar minder vaak ziet, neemt de emotionele betrokkenheid af, en dit gebeurt vrij snel. Dit komt doordat je zo gefocust bent op je romantische partner dat je de andere mensen om je heen niet genoeg aandacht geeft. Hierdoor beginnen sommige van die andere relaties langzaam te verslechteren.

 

Niet heel gezellig dus, dit onderdeel van verliefd worden. Wil je dit nu koste wat kost voorkomen? Zorg dan dat je iets vaker bovenop het onderhouden van je vriendschappen zit dan alleen maar bovenop je nieuwe partner, dan moet het helemaal goed komen.

 

Bron: BBC

Door: Redactie Amayzine.com