Zondag Snackdag: wat is echt ongezond uit de snackbar?

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: wat neem je in de snackbar als je niet dik wilt worden?

 

 

 

Eerlijk gezegd waren we ons daar niet zo heel erg van bewust: tuurlijk hebben we ook wel gelezen dat een broodje kroket gezonder is dan een broodje kaas (als je kijkt naar calorieën), maar in ons hoofd zijn alle gefrituurde snacks gewoon even gezond. Of juist ongezond, kunnen we beter zeggen.

 

Daar zaten we dus mis, zo blijkt uit recent onderzoek. Er is wel degelijk een meetlat van goed tot superslecht in de snackbar.

 

Dit item is verreweg het ongezondst
En heel slecht is … de mexicano. En die staat echt op eenzame hoogte, daar op die eerste plek. Want niet alleen is één mexicano al 390 calorieën, het snackie bevat ook nog eens 7,3 gram zout (de dagelijkse hoeveelheid is 6 gram zout). Holy shit, dat is niet heel best. ‘Gelukkig’ bestellen we die al nooit, maar mochten we ooit die behoefte hebben dan denkenw e er voortaan toch wel iets langer over na met deze kennis. Mocht je enorm zijn geschrokken door deze info en heel graag op de gezonde snackbar-tour willen gaan: bestel dan een kipsaté. Deze wordt niet gefrituurd en is dus al een stuk gezonder en minder calorieën. Er zit alleen wel een maar aan: je moet hem dan wel bestellen zonder satésaus. Is zo’n satéstokje dan nog lekker? Ik vraag het me af.

 

Bestel je snack met deze saus
We houden dus echt van sauzen en het liefst verdrinken onze snacks er dan ook in — en dan vooral satésaus. Lekker handig, want die is juist hartstikke ongezond. Dus wil je deze healthy way of snacking doorvoeren in je sauzen, bestel dan ketchup. Daar zit namelijk geen vet in, en is ook nog eens redelijk laag in calorieën. Ter vergelijking: een eetlepel mayonaise is ongeveer 130 calorieën, een eetlepel ketchup 13. Dat scheelt nogal.

 

Maarre, betekent dit dan dat we nu massaal aan de kipsaté met ketchup moeten gaan? We mogen hopen van niet, want dat klikt extreem onaangenaam.

 

 

Door: Redactie FavorFlav