Moet je nieuwe pannen kopen als je van gas naar inductie overstapt?

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: moet je nieuwe pannen kopen als je van gas naar inductie overstapt?

 

 

 

Vooral voor mensen die een overstap maken van gas naar inductie kan het in het begin nogal wennen zijn. Voordeel is wel, in tegenstelling tot gas, dat een inductiekookplaat een stuk makkelijker schoon te maken is. Nadeel is dat je door de overstap misschien een nieuw setje pannen moet kopen. Of hoeft dat niet?

 

 

Want het is nogal een vraag die veel gesteld wordt: moet je nieuwe pannen kopen als je van gas naar inductie overstapt? Je bent tenslotte niet de enige die twijfelt of je die ene pan ook kan gebruiken op je nieuw ingebouwde inductieplaat. Toch is het eerder een uitzondering dat het niet, dan wél kan.

 

 
Van gas naar inductie
Het grootste deel van de pannen heeft een bodem die magnetisch is. Inductie verwarmt een pan door middel van magneten in de plaat. Als je dus een pan hebt met zo’n bodem, dan zit je goed – en dat is bij vrijwel alle rvs- of gietijzeren pannen het geval. Ook met de meeste anti-aanbakpannen kun je koken op gas én inductie.

 

 
Handig symbool
Maar hoe weet je 100 procent zeker dat jouw pannen ook inductie-proof zijn? Kijk of je het symbool van een spiraal op de onderkant van de pan (of op de verpakking) kunt vinden. Zo ja, dan is de pan geschikt voor inductie. Staat er een pan in je kast waarbij je dit niet kan zien? Zoek dan een magneetje op en houdt deze aan de onderkant van de pan. Als ‘ie blijft plakken dan is de bodem magnetisch. En magnetisch betekent: geschikt!

 

 

 

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav