Dit restaurant is verkozen tot het beste tapasrestaurant ter wereld

 

 

 

Als er íets is wat ik oprecht elke dag zou kunnen eten, dan is het wel tapas.

 

 

 

Dat is ook niet zo raar, want de opties zijn oneindig. Jamon Ibérico is iets wat mij nooit zal vervelen, heerlijk met wat manchego erbij… En dan van die heerlijke huisgemaakte croquetas, de meest verse vis of juist calamaris, nog wat albondigas erbij… Het water loopt me nu echt in de mond.

 

 

Maar tapas kunnen ook een beetje hit-or-miss zijn. Zelfs in Spanje kun je nog wel eens de mist in gaan door een tourist trap binnen te lopen; doodzonde. Gelukkig help ik je nu een handje, want bij dit restaurant zit je sowieso goed. Nee, beter gezegd: zit je het beste. Dit restaurant is namelijk door 73 food critics verkozen tot het beste ter wereld, dus dan weet je wel dat het goed zit. En jawel: het is te vinden in Spanje.

 

 

Het is El Rinconcillo in Sevilla, wat ook nog eens de oudste bar van de stad is — het bestaat al sinds 1670. De website Taste Atlas vergeleek honderden verschillende food critics, van Lonely Planet tot Nigella Lawson, om te onderzoeken welk restaurant als beste tip uit de bus zou komen, en dit stond verreweg op nummer één.

 

 

De top drie bestaat verder uit Quimet y Quimet in Barcelona (op nummer twee) en El Xampanyet, ook in Barcelona.

 

 

 
Opvallend: er is één restaurant in de top tien dat je niet in Spanje vindt. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de gehele top tien, of top vijftig zelfs, zou bestaan uit Spaanse hotspots, maar dat klopt dus niet helemaal: Barrafina in Londen staat op nummer acht.

 

 

En dat is knap, want in de top 100 staan er maar drie restaurants buiten Spanje: Barrafina in Londen dus, The Cellar in Doha, Qatar (op nummer 68) en Clamato in Parijs, Frankrijk (op nummer 86). Ga je binnenkort naar Spanje? Check dan hier de volledige lijst.

 

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer