Zondag muffindag

 

 

Op het to-do-lijstje: muffins maken, een theetje zetten en op de bank zitten.

 

 

Dit heb je nodig

  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 100 g ruwe rietsuiker (of meer)
  • 2 zoete appels
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 160 ml melk
  • Slagroom

 

Zo maak je het

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote schaal de kaneelpoeder, bloem en bakpoeder. Snijd de appels fijn en doe dit bij het mengsel, samen met ruwe rietsuiker.

 

Smelt de boter en laat ‘m een beetje afkoelen. Meng boter, melk en eieren. Doe dan dit vloeibare mengsel bij het andere mengsel. Meng het goed, maar niet te lang.

 

Doe het muffinmengsel in de muffinvormpjes en plaats dan de bakvorm in de oven voor ongeveer 20-30 minuten. Prik na 20 minuten eventjes met een satéprikker in de muffins om te kijken of ze al gaar zijn.

 

 

muffins

 

Serveer de muffins warm of koud. Laat ze wel eventjes afkoelen, voordat je ze uit de bakvorm haalt. Doe er lekker een dot slagroom op.

 

Happy Sunday!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares