Deze zomerse taart – met vers fruit – is gewoon loeilekker. En gezond (zeggen we breed glimlachend als we nog een stukje nemen)!

 

Dit heb je nodig

voor 8 personen

 

  • 250 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor het invetten
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 250 g kristalsuiker
  • 220 g lichtbruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • zest (geraspte schil) van 1 citroen
  • 60 g verse bramen, plus meer voor garnering
  • 60 g verse frambozen, plus meer voor garnering
  • 60 g verse blauwe bessen, plus meer voor garnering
  • 1 nectarine, geschild, ontpit en gesneden (eventueel)
  • poedersuiker

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm met diameter van 23 cm in, bedek de bodem van de pan met bakpapier en vet het bakpapier in met olijfolie.

 

Doe in een middelgrote kom de bloem, allebei de suikers, bakpoeder en zout. Meng in een grote kom de olijfolie, melk, eieren en citroenzest en meng dit dan met het andere mengsel. Roer de bramen, frambozen en bessen erdoor met een spatel.

 

Giet het beslag in de vorm. Bak ongeveer een uur. Zet de vorm dan op een rek en laat 10 minuten afkoelen. Haal de taart uit de vorm laat hem goed afkoelen.

 

Bestrooi, vlak voor het serveren, de taart met poedersuiker en garneer met bessen en eventueel nectarineschijfjes.

 

Eet smakelijk!