Elk jaar op mijn verjaardag kreeg ik van een heel goede vriendin een cadeautje, dat je aan de vorm al herkende als boek, maar waar ze meteen bij zei: ‘Morgen pas uitpakken, dit hoeft niemand te zien.’ Ik wist meteen wat het was. De nieuwe Danielle Steel. Joepie! Kon bijna niet wachten tot het morgen was…

                      

Waarom niet uitpakken waar iedereen bij was? Ervaring had ons geleerd dat een bepaald deel van de ‘menschheid’ neerkijkt op dit soort romantische boeken. Want: niet intellectueel, geen literatuur, geen educatieve of wereldhervormende of wat dan ook voor belangrijke inhoud. Dus het bleef altijd wat ze tegenwoordig noemen ‘guilty pleasure’. Stom natuurlijk, maar goed. Hoezo zou je je schuldig moeten voelen over een pleziertje? Gaat er bij mij nu niet meer in.

 

 

Je neus ophalen voor Danielle? Gaat er bij mij ook niet in. Die vrouw is niet voor niets een van de grootste bestseller-schrijfsters van de wereld. Ze verkocht wereldwijd al 650 miljoen boeken. En die werden per stuk waarschijnlijk zeker drie keer doorgegeven. Reken maar uit. Als je er niet van houdt, heb je het gewoon nog nooit geprobeerd. Of er nog nooit van gehoord. Kan niet anders. En ik ken trouwens nog iemand (die voor franska.nl schrijft) die alle Steels verslindt. Net als ik. Ik noem geen namen. Mag ze zelf eventueel doen.

 

 

Ik verslond ze dus. Alle Danielle Steels. Helaas meestal in een dag uit. Altijd in het Engels, want m’n vriendin nam ze altijd voor me mee uit de USA. Of ging er speciaal voor naar The American Bookstore in Amsterdam. Zo onderhield ik toch ook nog mooi even m’n Engelse taal. Intussen loop ik giga achter, want m’n vriendin is zeven jaar geleden overleden. Snik.

 

En dan nu de honderdste Danielle Steel

Danielle heeft intussen gewoon stug doorgeschreven. Overmorgen (maandag 19 juni) verschijnt in Nederland haar honderdste boek: Magie. En ik kreeg een voorproefje van uitgeverii Luitingh-Sijthoff, die Danielle in Nederland vertegenwoordigt. Heerlijk! En ik heb ook nog iets leuks met hen kunnen regelen.

 

Ik mag er drie (in het Nederlands) weggeven

 

Gewoon even naar onze Facebookpagina gaan, ons liken en bij het bericht over deze win-actie aangeven dat je Steel nummer 100 absoluut keihard nodig hebt. Degenen met de beste reden om dit te winnen komen in de verlotingspot!

 

PS: Als je geen Facebook hebt, stuur dan een mailtje naar winnen@franska.nl

 

Sluitingsdatum 30 juni

Ik ga de boeken op 1 juli verloten, dus reageer s.v.p. voor die tijd.

 

Danielle Steel – Magie € 19,95 ISBN9789024576715

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter