Zomer in eigen land… lekker hoor!

 

Misschien komt het omdat ik deze zomer wat ‘bewuster’ in Nederland ben, maar misschien omdat het gewoon zo is: deze zomer hebben wij pech.

 

 

En ja, natuurlijk hebben we pech met het coronavirus. Want dat is natuurlijk de grote boosdoener, de reden dat een groot deel van de Nederlanders binnen de landgrenzen blijft. Zo ook ik. En dat vind ik helemaal niet erg, trouwens. ‘We krijgen hier ook lekker weer dus ik vermaak me wel’, ‘ach, ik neem gewoon af en toe een dagje vrij om van de zon te genieten’, ‘een weekendje weg naar het strand is hier ook leuk’, allemaal uitspraken die ik heb gedaan de afgelopen weken.

 

Misschien zie je hier al een rode draad? Juist: het mooie weer, de sleutel tot een fijne zomer in Nederland. Maar ehh… waar blijft dat mooie weer?! Ik heb gisteren in de regen boodschappen gedaan. Heb op moment van schrijven een trui aan. Ik kijk naar m’n weer-app en die zegt morgen 18 graden met regen. Ah. Fijn. Héérlijk, die zomer in Nederland.

 

Vandaag kwam dan nog eens als klap op de vuurpijl het bericht van Weerplaza dat we voorlopig niet hoeven te rekenen op tropische temperaturen. Want die komen niet. Ah, fijn, neem alle hoop maar weg. Ze geven er een volledige uitleg bij, dat het beroerde weer met het hogedrukgebied rondom de Azoren te maken heeft, maar wat heb ik aan die kennis? Ik wil gewoon een zonnige zomer in Nederland.

 

Voorlopig zit dat er dus even niet in. Wat betekent dat ik flink aan verwachtingsmanagement moet gaan doen. En dan komt corona weer om de hoek kijken, want alles wat binnen gedaan kan worden zit nog flink met de RIVM-maatregelen. Dan maar weer terug naar de quarantaine-bezigheden… Lekker puzzelen op de zaterdag. Zomer 2020, eentje die we in ieder geval niet snel zullen vergeten.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer