Wat weten we eigenlijk van Hugo de Jonge?

 

 

De nieuwe lijsttrekker van het CDA is bekend: Hugo de Jonge. Met 50,7 procent van de stemmen liet hij Pieter Omtzigt net achter zich.

 

 

Naast zijn trotse vrouw Mireille nam hij de nieuwe titel aan. Maar wat weten we eigenlijk van Hugo de Jonge? Geboren in 1977, in Bruinisse (Zeeland). In die provincie heeft hij ook lang gewoond, tot hij de PABO ging doen in Rotterdam om — jawel! — vervolgens voor de klas te gaan staan.

 

In 2010 werd De Jonge wethouder van Rotterdam, en vervolgens minister van Volksgezondheid. Zo hebben wij hem natuurlijk meegemaakt als vervanger van Bruno Bruins, die in de coronacrisis plotseling aftrad.

 

Maar Hugo is natuurlijk meer dan minister. Hij is vader van twee kinderen en volgens zijn omgeving een behoorlijke controlfreak. En misschien wel het meest opvallend: hij is een groot liefhebber van mode. Wat? Ja, zijn schoenen zijn eigenlijk altijd de eyecatcher van zijn outfit. Die koopt hij overigens al jaren bij winkel Mascolori in Rotterdam. Persoonlijk vind ik het te gek. Geeft toch even net dat beetje extra aan elke keer maar een ‘saai’ pak dragen.

 

Máxima is natuurlijk al jaren ons nationale stijlicoon — en terecht, want die vrouw ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. En wanneer zij dan gezien wordt in een wat meer betaalbare outfit van Zara of H&M dan is die natuurlijk in no time uitverkocht.

 

Heeft Hugo de Jonge datzelfde effect voor schoenen? Ik ben helemaal voor. Weg met die saaie, ingetogen, nette stappers. Lekker kleurrijk! Dat is precies wat we nodig hebben in deze tijd.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer