Let’s dip!

 

 

 

 

Wat heb je nodig

  • 2 grote zoete aardappelen, in lengterichting gesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zeezout

 

Dipsaus

  • 200gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahini pasta (supermarkt)
  • 1 knoflookteentje fijn gehakt
  • 50gram basilicumbladeren
  • 2 eetlepels peterseliebladeren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel zeezout

 

Hoe maak je het

Voorverwarm de oven op 220 graden. Neem een bakplaat met bakpapier en plaats aan de kant. Neem een grote boterhamzak en stop de zoete aardappel en maizena daarin. Schud gelijkmatig door elkaar. Breng de aardappels over naar een grote kom en voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden en wat zout en peper toe. Verdeel de aardappels over een de bakplaat. Bak ze 30-35 minuten in de oven en schep ze halverwege de tijd een keer door.

 

Terwijl de aardappelen bakken, maak je de saus. Combineer alle saus ingrediënten in een blender of voedselverwerker tot goed gehakt en saus groen is.

 

Serveer de aardappelen warm met de saus aan de zijkant.

 

Eet smakelijk!

 

Beeld; Dolly and Oatmeal