Zo zorg je ervoor dat je geen winterdip krijgt

 

Het wordt kouder en de dagen worden korter. De herfst is nu begonnen, en erna komt de winter er weer aan. Bang voor een winterdip? Wij weten raad. 

 

Want je kunt een hoop doen om die winterdip vóór te zijn. Of beter nog, te voorkomen. En aangezien meer dan een half miljoen Nederlanders er jaarlijks last van hebben, is het iets om lekker te delen. Zeker één op de drie mensen zegt weleens last te hebben gehad van een winterdepressie. Die somberheid en dat neerslachtige gevoel dat komt kijken bij het grauwe weer en dat weinige daglicht… Het valt ook niet mee. Hier onze tips tegen een op de loer liggende winterdepressie: 

 

  1. Wees lief voor jezelf. Doe niet teveel als je daar geen trek in hebt, en hou wel energie over voor de leuke dingen, zoals dat etentje met vriendinnen. Daar krijg je juist energie van. Zeg die sociale dingetjes dan ook niet af.
  2. Doe aan lichttherapie of pak een sauna; als je maar lekker opwarmt en nieuwe energie krijgt.
  3. Het is geen ramp om je even wat minder fit en gezellig te voelen in de winter.
  4. Ga lekker wandelen in het kleurrijke bos of op een verlaten, open strand. Al heb je er geen bal zin in, het werkt echt.
  5. Lach veel, ook als er niet echt iets te lachen valt. Probeer een lollige draai aan dingen te geven. 
  6. Duik eens een dag onder met een lekker tijdschrift, een goed boek, een warm kleedje en een kop verse thee. Dag allemaal, jij hebt even tijd voor jezelf nodig. 
  7. Onthoud dat de dagen vanaf 21 december juist weer langer worden en dat het puur een kwestie van tijd is, voordat het weer lente en licht is. Je kunt het, ook dit jaar weer.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl