Zo vaak moet je seks hebben om lekker jong te blijven

 

Geen puf voor een wip na een lange, saaie, drukke werkdag? Toch maar doen. Want het is écht goed voor je gezondheid.

 

 

Geen puf voor een wip na een lange, saaie, drukke werkdag? Toch maar doen. Want het is écht goed voor je gezondheid.

 

Van seks blijf je namelijk lekker jeugdig. Je huid, lichaam en spieren blijven lekker fit en jong. Tenminste, als je elke week een keertje van bil gaat. Dat is wel het aangeraden minimum, zeg maar. En dat is niet alles. Als we Amerikaanse media mogen geloven, dan zouden we volgens de wetenschap ook langer leven als we elke week een keertje konijnen.

 

Dat komt niet alleen door het fysieke aspect. Juist omdat je je meer verbonden voelt met je partner als je weer eens een keertje intiem bent geweest, ben je gelukkiger in je relatie. Je bent blij met je liefdesleven. Je knapt ervan op, van die beurt. Zo simpel is het. Je bent verliefder op je man dan gisteren, want ja, dat doet seks nu eenmaal met je. Zeker als je ’s ochtends voor een partijtje ketsen gaat, dan voel je je de hele dag op een wolkje lopen. Brak of moe of chagrijnig: geen excuus. Ochtendseks geeft volgens onderzoekers je huid een boost en je immuunsysteem een oppepper.

 

Weet je wat overigens óók leuk is aan seks? Onthoud het goed als je weer eens mokt dat je nog altijd geen Chaneltas aan je arm hebt. Vaak seks hebben geeft je namelijk het gevoel dat je rijk bent. Volgens wetenschappers geeft regelmatig spelen met die pielemuis je op den duur het gevoel dat je 8000 euro per maand rijker zou zijn.

 

Het proberen waard, zo lijkt ons. En als jij rond je 65e nog huppelt en golft en danst en springt… Oelala, dan weten wij wel hoe dat komt.

 

Door: Amayzine