Zó spannend

 

Af en toe heeft Caroline zin in superspannend. Nou, dat is haar deze week goed gelukt…

 

 

Zo eens in de zoveel tijd mag het voor mij wel even heel spannend. Met zo’n boek dat je eigenlijk niet durft te lezen als je in het donker de hond nog uit moet laten. Of in bed, omdat je dan ineens zeker weet dat er een enge man onder ligt. Zo’n boek dus. Dat je ondertussen niet meer weg kunt leggen en met ingehouden adem leest, omdat er op iedere bladzijde wel iets bloedstollends kan gebeuren.

 

Nou, deze week heb ik er een te pakken. Of ik kan beter zeggen: heeft er een mij te pakken. ‘Schemerzone’ van Hilde Vandermeeren. Begint onschuldig genoeg. In een Londense privékliniek, waar Kate als verpleegkundige werkt. Ze heeft net ontdekt dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen, iets wat ze verborgen probeert te houden voor haar baas en collega’s. Als ze haar baas in een nachtclub echter betrapt op iets waar zijn vrouw vast helemaal niet blij mee zal zijn, krijgt ze onverwacht promotie. Ze mag op de net geopende vip-afdeling op de derde verdieping gaan werken, waar beroemdheden zich kunnen terugtrekken voor een discrete behandeling. Niemand mag weten wie er verblijft.

 

En daar, meteen al bij de eerste patiënt, begint de boel volstrekt van de rails te lopen. Kates aanvallen nemen toe, ze lijkt zelfs af en toe te hallucineren, en voor haar gevoel wordt ze onterecht beschuldigd van iets wat een ware mediarel veroorzaakt. Ze zou een tweet gestuurd hebben, maar heeft geen idee. Door haar diagnose gaat ze toch aan zichzelf twijfelen. Terwijl de sensatiepers op haar jaagt komen er een paar vreemde types op haar pad…

 

Nou, dit dus. Ik heb het nog niet uit, dat komt vanavond. Maar terwijl ik dit stukje zit te tikken, voel ik de adrenaline alweer…

 

 

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

 

Schemerzone – Hilde Vandermeeren – Uitgeverij Q – €19,99