Zo naar dat André van Duin wordt gechanteerd

 

Wat mij betreft is hij de liefste BN’er die er is. Nooit een relletje, nooit een schandaal. En nu dit…

 

 

 

Na een aantal bewogen jaren waarin hij afscheid moest nemen van zijn partner Martin en de eenzaamheid hem soms naar de keel vloog, scheen de zon weer in het leven van André van Duin. Hij staat volop in de schijnwerpers op tv en ook privé is hij weer gelukkig in de liefde. Zijn vriend Fernando, die hij al ruim vijfendertig jaar kent, won zijn hart en er leek geen vuiltje meer aan de lucht.

 

Dus toen zaterdag bekend werd dat André aangifte heeft gedaan wegens afdreiging viel ik zowat van mijn stoel. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops zegt dat de komiek en presentator ‘vals wordt beschuldigd en gechanteerd wordt tot het betalen van een geldbedrag. Vanwege de ernst van deze chantage heeft de heer Van Duin besloten deze aangifte te doen, met het verzoek aan het Openbaar Ministerie om deze aangifte te onderzoeken en tot actie over te gaan.’

 

Iemand probeert André dus op een walgelijke manier geld af te troggelen, door te dreigen hem in een kwaad daglicht te zetten. Maar in zijn lange carrière van meer dan vijftig jaar is er nog nooit een schandaal rondom de komiek geweest. Nooit zei hij nare dingen over een collega of gedroeg hij zich onuitstaanbaar; hij is altijd vriendelijk en correct en is ondanks zijn grote successen zo wonderlijk normaal gebleven.

 

Het grote publiek en collega’s uit het vak zijn dol op hem. Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat André iets gedaan heeft waarmee hij überhaupt te chanteren valt. De aanval is de beste verdediging, dus dat hij er meteen een juridische zaak van maakt lijkt me de beste oplossing.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit