Dit is een land om lief te hebben

 

Gisteren ook zo genoten van het 5 mei-concert vanuit het Koninklijk Theater Carré? Even geen corona, lockdown of andere ellende aan je hoofd…

 

 

 

Het lijkt wel de week van André van Duin. Met zijn speech afgelopen dinsdag tijdens de Dodenherdenking op de Dam maakte hij ook op mij een enorme indruk. En gisteren tijdens het 5 mei-concert in Koninklijk Theater Carré was het weer raak.

 

De laatste jaren ben ik hem steeds meer gaan waarderen. Want herinner jij je nog hoe mooi André La Bohème zong bij DWDD en hoe hij totaal in zijn rol zat als Evert in de serie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen? Ook als presentator vind ik hem een verademing. Hij is zo heerlijk zichzelf en laat de ander altijd in zijn waarde.

 

Gisteren trad hij op tijdens het 5 mei-concert in Carré. Stef Bos had mooie woorden voor hem: ‘In elk land en in elke tijd zijn er mensen die boven hun tijd uitstijgen. Die niet deel zijn van een voor of een tegen, die boven elke twijfel verheven zijn.’ Ik ben het met Stef eens. Zoals André van Duin zijn er niet zoveel. Terwijl zij de maatschappij juist een beetje mooier maken.

 

André zong het nummer ‘Dit is een land om lief te hebben’ van Toon Hermans. Een meedeiner van jewelste. Even was er geen corona, lockdown of andere ellende. Ik werd er weer een beetje blij van. Jij ook?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit