Spring rolls met kerriekip

Dat spring rolls helemaal in zijn, snappen we wel!

 

 

Al een tijd hoor je steeds meer over spring rolls en ik snap helemaal waarom. Je kan zoveel verschillende maken. Ze zien er fantastisch uit én het is ook nog eens lekker makkelijk. In het boek Spring Rolls zie je de meest gekke spring-roll-vullingen, maar écht waar, ze zijn het proberen waard!

 

Dit heb je nodig

Voor 10 rollen

  • 150 g rijstnoedels
  • Een paar slablaadjes
  • ½ komkommer
  • 250 g kipfilet
  • Zout en peper
  • 2 el kerrie
  • 2 el olie
  • 10 rijstvellen
  • 100 g taugé
  • Een paar blaadjes munt en koriander, fijngeknipt 

 

Voor de chilisaus

  • 200 ml water
  • 20 g suiker
  • 200 ml rijstazijn
  • 4 el vissaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ kleine rode chilipeper, in ringetjes

 

 

Zo maak je het

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

 

2. Snijd de sla fijn en de komkommer in heel dunne reepjes. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout, peper en de kerrie. Bak de reepjes 5 minuten in de olie een koekenpan.

 

3. Breng voor de saus het water en de suiker aan de kook. Laat afkoelen en voeg de rijstazijn, vissaus, knoflook en chilipeper toe.

 

4. Beleg de vochtige rijstvellen (in lauw water dopen) elk met sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer.

 

5. Maak de rollen dicht. Serveer de chilisaus erbij.

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares