3x zo maak je een lookalike van die dure strandtas

 

Jolanda: Ga je naar het strand maar ben je nog op zoek naar een geschikte strandtas? Nou, je kunt kiezen voor een heel duur exemplaar maar je kunt er ook zo eentje zelf maken. Ik laat je drie leuke varianten zien. Welke maak jij?

 

Holiday-tas

Dit is meteen mijn favoriet. Je moet er even voor gaan zitten, maar het lijkt echt moeilijker dan het is. Eerst schrijf je met potlood de gewenste tekst op de tas, en daarna borduur je over de letters. Doe dat wel met een dubbele steek. En het is belangrijk dat je kiest voor een dikke wol. Je kunt de wol ook dubbel gebruiken, alleen dan komen de letters dik genoeg op de tas. Het borduren gaat heel makkelijk door het riet heen. En uiteindelijk kun je heerlijk uitrusten op het strand met je knutselwerk. J

1 Dit heb je nodig: een rieten tas met kort hengsel €16,95 Dille&Kamille

 

2 Ook borduurnaalden natuurlijk… €2,25 Hema

 

3 … en deze super-softe breigaren €1,49 Zeeman

 

Spiegeltje-spiegeltje-model

Hoe vrolijk is deze tas? En dat alleen maar met wat vrolijke pompons, gekleurde spiegeltjes en goede lijm. En zo simpel! Je plakt gewoon de spiegeltjes op de gewenste plekken (drie op een lijn aan de voorkant en drie aan de achterkant) en daaromheen plak je de pompons. Een lijmpistool raad ik je wel aan: hiermee blijft alles goed zitten.

1 Je begint met deze ovaalvormige tas met ronde bodem €16,95 Dille&Kamille

 

2 Vrolijke pompons kun je ook kant-en-klaar kopen €1,26 Sayila

 

3 En spiegeltjes! Per 50 €7,06 Etsy

 

Zwierige pompon-tas

Deze tas kan echt iedereen maken; pompons maken deed iedereen toch al op de kleuterschool? Je kunt cirkels knippen uit karton of het onderstaande hulpje gebruiken.

Maak de pompons, en zorg dat je ze vastmaakt aan een lang stuk touw. Dit kun je vlechten waardoor het touw extra stevig wordt. Bind ze vast aan een hengsel. En wikkel het garen vervolgens – stuk voor stuk natuurlijk – om de beide hengels: leuk als je afwisselt in de kleuren.

1 Koop eerst een mooie rotan tas €34 Franch Baskets

 

2 Drie hulpjes om makkelijk pompons mee te maken €3 Hema

 

3 Borduurgaren voor de kleurige hengsels €7,50 Hema

 

 

Heel veel succes!

Enne, stuur je jouw resultaat even door? Leuk als je deze onder het Facebook-bericht plaatst.

 

 

 De Brabantse Jolanda is moeder van vijf kinderen en ziet er graag leuk en hip uit. Dat lukt haar heel goed met haar ‘maar’ 1.58 meter en een klein maatje meer.