Watermeloen-mojito ijsjes

 

Heel makkelijk zelf te maken, deze ijsjes met rum en watermeloen. Het water loopt ons al in de mond bij het lezen van het recept van deze popsicle (fantastisch woord toch?) Bij jou ook? Lekker aan de slag dan!

 

 

 

Voor 8 personen.
Voorbereiding: 5 min., bereiding: 30 min.

 
Dit heb je nodig:
* 500 g watermeloen (zonder pitten), in blokjes gesneden

* 1 bosje munt, alleen de blaadjes, houd er 8 apart

* 50 g kokosbloesemsiroop

* 1 biologische limoen, plus 8 reepjes schil

* 100 ml witte rum

 

Ook nodig:

* (digitale) weegschaal

* blender

* maatbeker

* 8 ijslollyvormpjes & -stokjes

 

Zo maak je het:
Pureer de watermeloen, munt, kokosbloesemsiroop en het vruchtvlees van de limoen in een blender of keukenmachine. Giet in een maatbeker en meng de rum erdoor.
Verdeel het mojitomengsel over de vormpjes, dek af en zet 30 minuten in de diepvries. Voeg de limoenschilletjes en achtergehouden muntblaadjes toe aan de ijsjes, steek de stokjes erin en zet nog 12 tot 14 uur in de diepvries tot ze hard zijn.

 

Dit recept en nog 90 andere lekkere recepten van ‘frozen cocktails’ vind je in: Poptailbar – Kathy kordalis – €12,50 Good Cook

 

 

 

 

Geniet ervan!