Zo maak je ongelofelijk lekkere en zijdezachte sesamkip

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Zo maak je ongelofelijk lekkere en zijdezachte sesamkip.

 

 

Een pot hete bouillon in het midden van de tafel en hofpotten maar! Hoewel… hotpotten doe je niet zomaar. Want wat je in de hotpot kookt, is minstens zo belangrijk als de soep zelf. Bas Robben legt je in zijn nieuwe boek Hot Pot stap voor stap uit hoe je dat het beste kunt aanpakken, wat je ervoor nodig hebt én natuurlijk de lekkerste recepten, als deze zijdezachte sesamkip, voor in de hotpot om meteen aan de slag te gaan.

 
 

INGREDIËNTEN

  • 300 g kipfilet
  • 1⁄2 tl zout
  • 1 eiwit
  • 1 el witte miso
  • 1 el maïzena
  • 4 el zwart sesamzaad
  • 4 el wit sesamzaad

 
Zo maak je de zijdezachte sesamkip

 

  • Leg de kipfilet 30 minuten in de vriezer, zodat deze wat steviger wordt. Je kunt hem nu makkelijker in plakjes van 1 cm snijden.
  • Doe de plakjes in een kom. Meng het zout, het eiwit, de miso en de maïzena met 2 eetlepels water glad. Voeg toe aan de kipfilet.
  • Meng goed door met een flexibele spatel of je handen. Laat minstens een halfuur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Bestrooi een bord met het zwarte en witte sesamzaad. Doop de kipfiletplakjes aan beide kanten in het mengsel. Leg daarna op een bord en zet in de koelkast tot je aan tafel gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Titel: Hotpot
Auteur: Bas Robben
Prijs: €22,50
Uitgeverij: Good Cook

Door: Redactie FavorFlav