Zo maak je er nog wat van

 

De afgelopen dagen was ik net als de rest van Nederland thuis en bepaalde dingen verdwijnen rapido uit mijn routine.

 

Ik weet niet hoe het met jou zit maar in het normale leven ben ik altijd volledig door de wasstraat getrokken als ik naar de redactie rijd. Haartjes schoon en fris, make-uppie op z’n plek en een gezellige outfit aan. Zo voelt werken voor mij iedere dag als een feestje en ik val wat minder uit de toon. Want de meisjes bij ons op de redactie schelen de helft in leeftijd, rimpels en grijze haren.

 

Ik doe dus mijn best om er een beetje fris en fruitig bij te lopen. Maar sinds ik thuiswerk komt de klad erin. Als ik naar die pluim op mijn hoofd kijk denk ik dat ie best nog wel een dagje kan. Mijn wenkbrauwen zijn zeker op vakantie of ze worden steeds grijzer en mijn hoofd wordt met de dag grauwer. Zeker een gebrek aan buitenlucht en gezelligheid.

 

Toen ik vanmorgen naar mezelf in de spiegel keek schrok ik me wezenloos. Wie is die vrouw? M’n haar in een slap staartje en een blotebillengezicht van heb ik jou daar. Maar dan niet van die pasgeboren babybilletjes…

 

Iedereen moet het natuurlijk lekker zelf weten, maar ik ga toch weer een beetje werk van mezelf maken. Dat halfuurtje reistijd dat ik normaal gesproken heb, besteed ik vanaf vandaag maar aan mezelf.

 

 

Eerst een fijne dagcrème voor 40-plussers. Een goede crème hoeft helemaal niet duur te zijn.

 

Hema – dagcrème forever young vanaf 40 jaar – € 6.50

 

Dan de wallen wegwerken met concealer. Dit is wel even een investering maar met deze stick doe je echt zooo lang. Tovert ook die rare bruine vlekken uit je gezicht.

 

Yves Saint Laurent – Touche Éclat Concealer – € 40,75

 

Dan mijn wenkbrauwen inkleuren. Geen grap: je zult zien dat je daar jaren jonger van wordt.

 

Be Creative – EYEBROW PENCIL – € 7,46

 

Bij gebrek aan buitenlucht een beetje kleur op m’n wangen met een gezellige blos.

 

Etos – Rimmel London Maxi Blush – 001 Third Base – € 9,99

 

En als kers op de taart een gekleurd glansje op m’n lippen. Lekker makkelijk uit een tubetje. 

 

HEMA – B.A.E. lipgloss 05 love train – € 4.50

 

Alles kun je gewoon online bestellen. Ik ben er in ieder geval van opgeknapt. Niemand die het ziet, maar dat hoeft ook lekker niet! Soms mag je ook wel eens iets puur voor jezelf doen, toch?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit