Frieten op z’n Amerikaans

En wat zijn die lekker. Laten we het ‘chili-cheese-fries’-recept meteen naar de Nederlandse snackbars brengen.

 

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  •  2 knoflooktenen
  • 300 g rundergehakt
  • Chilipoeder, naar smaak
  • Komijnpoeder, naar smaak
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 200 g kidneybonen
  • 100 g maïs
  • 400 g friet
  • 150 g geraspte kaas
  • Volle hand verse bieslook

 

Zo maak je het

Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit ze in een pan en voeg rundergehakt toe. Breng dit op smaak met chili- en komijnpoeder. Voeg na ongeveer 5 minuten tomatenpuree toe. Laat even doorbakken. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en doe die samen met de (uitgelekte) kidneybonen en maïs in de pan met gehakt. Frituur ondertussen de frietjes. Je kan uiteraard ook kiezen voor ovenfrietjes. Serveer de frietjes met de chili con carne, geraspte kaas en fijngesneden verse bieslook.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares