Zo maak je de ultieme sgroppino

 

Is het een drankje of toch een toetje? Wat doet het er ook toe, sgroppino is gewoon lekker. Maak deze als afsluiter van jouw diner en de stemming zit er meteen goed in. Cheers!

 

We vroegen het Vezio Furlani, chefkok en eigenaar van Italiaans restaurant al Bàcaro in Amsterdam. Net als de sgroppino, komt Furlani uit Venetië. De authentiek Venetiaanse versie prijkt dan ook al sinds jaar en dag bij hem op het menu.

 

Traditioneel
“Wij serveren het als dessert, maar het kan ook als tussengerecht worden gedronken om de maaltijd te laten zakken. De traditionele sgroppino, zoals hij bij ons op het menu staat en de meeste mensen hem kennen én willen, bestaat uit citroen sorbet (2 scheppen), wodka (20 ml) en prosecco (50 ml).”

 

Variaties
Wil je iets avontuurlijkers? Dan heeft Furlani wel wat tips: “Je kan er munt aan toevoegen of kardemom, maar mijn persoonlijke favoriet is met zoethout. In Venetië noemen we het ‘licorice’ en wordt het gemaakt met Anima Nera of een ander soort droplikeur. Je moet ervan houden want het is wat bitterder, maar ik vind het heerlijk.”

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav