Zo kun je toch nog genieten van een fijne vakantie

 

Volgens mij heb ik De Oplossing voor jou, als je vakantie in het buitenland door corona plotseling niet door kan gaan. Die oplossing is veel eenvoudiger dan je denkt en kost bijna niks.

 

 

 

Werd je vanmorgen wakker en hoorde je dat je vakantie naar het buitenland niet door kan gaan omdat de kleurcode van je bestemming is veranderd naar oranje? Dan vraag je je natuurlijk af waar je dan wel naartoe kan. Omdat de kleuren op de coronakaart zo snel wisselen kan ik me voorstellen dat je besluit om thuis te blijven. Maar ik heb een heel leuke oplossing voor al die gedwongen thuisblijvers: ruil je huis met een andere pechvogel.

 

Een kennis van me doet dat al jaren in binnen- en buitenland. Zo zat ze voor een prikkie een week in New York en leefde ze een maand als een echte Parisienne. Maar ook dichter bij huis vond ze de leukste plekjes voor een heerlijke vakantie. Op de Veluwe, aan de Friese Meren of midden in de grote stad.

 

Het werkt heel simpel. Je meldt je aan bij een site zoals Nationale Huizenruil of Home Exchange. Je betaalt een klein bedrag, maakt je eigen account aan met informatie over jezelf en je woning en dan mag je een jaar lang onbeperkt ruilen.

 

Misschien woon jij een prachtig dorp in Noord-Brabant en wil je weleens twee weken aan het strand zitten? Of wil je een weekje in een grote stad zitten maar niet een dure hotelrekening betalen? Dan is huizen ruilen vast wel iets voor jou.

 

Natuurlijk moet je ervan uit durven en kunnen gaan dat degene die in jouw huis komt net zo zuinig is op jouw spulletjes als jij op die van haar. Dat is niet alleen een kwestie van wederzijds vertrouwen, op de huizenruilsites krijg je ook een beoordeling.

 

Het grote voordeel is dat je vakantiehuis, net als thuis, van alle gemakken is voorzien. Je kunt onderling de leukste tips uitwisselen over de omgeving, waar een lekkere bakker of ijssalon zit. En je kunt zelfs afspraken maken dat je op elkaars huisdieren past. Een win-winsituatie dus. Dat ik daar nou niet eerder aan gedacht heb…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit