Zo komt de anti­abortus­folder niet in jouw brievenbus 

 

5,2 miljoen folders gaan er volgende week uit, een initiatief van platform Zorg voor Leven tijdens de Week van het Leven om abortus tegen te gaan.

 

Heb je geen NEE-NEE of NEE-JA op de brievenbus staan, dan frommelen ze dit evangelie gewoon door je gleuf, zonder dat je daarom vraagt. Ladies Night bedacht een tegenreactie, eentje die wij steunen.

 

Nederland heeft sinds 1984 een abortuswet waardoor een vrouw de vrijheid heeft om een zwangerschap af te breken, omdat die bijvoorbeeld ongewild is of uit medische noodzaak. Het platform zegt dat er te vaak abortussen zijn die opgelegd worden (?) en ze alles willen doen om moeder en kind te helpen. Nobel natuurlijk, maar als het de abortus is die de vrouw in kwestie wil, dan is het ineens niet de oplossing? Vind ik apart. Ik dacht dat we er wel uit waren dat we in Nederland zelf beslissen over een zwangerschap, daar hebben we geen folder voor nodig. Zie jij het ook zo? Zorg dan dat-ie uit je gleuf blijft.

 

De sticker bestellen kan niet meer door het enorme succes, maar Ladies Night is niet voor één – uuuh – gat te vangen en daarom download je de #nietinmijngleuf-sticker gewoon hier.

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans