Zo blijft je lipstick wel de hele dag zitten

 

Anita vindt het onzin om te denken dat een dure lipstick niet uitloopt en een goedkope wel. De truc is: gewoon goed opbrengen.

 

Een lippotlood hoort bij een lipstick zoals een base coat hoort bij een nagellak. Je hebt het niet per se nodig, maar het resultaat wordt vele malen mooier als je het wel gebruikt.

 

Hieronder de meest voorkomende lipkwesties:

 

1 Zo loopt je lipstick niet meer uit!

Door je lipcontouren eerst met een potlood te omtrekken blijft de vorm goed zitten. Een lippotlood is veel droger en daardoor zal de lipstick nauwelijks uitlopen.

 

2 Dunne of ongelijke lippen?

Als je dunne of ongelijke lippen hebt, kun je met een lippotlood de vorm van je lippen net iets mooier maken dan ‘ie in werkelijk is. Voor het verbreden van je lippen teken je aan de buitenzijde een lijn, zo worden ze net iets breder en blijft het toch nog natuurlijk.

 

3 Een optisch gevoel van dikkere lippen

Een lippotlood dat een tint donkerder is dan je lipstick geeft optisch bredere lippen. Let wel op dat het maar één tint is, en nauwelijks waarneembaar is voor degene die van niets weten.

 

4 Als je lipstick écht de hele dag moet blijven zitten

Als je echt het zekere voor het onzekere wil nemen, teken dan eerst de contouren en kleur dan met het potlood je gehele lippen in. 

Daarna doe je de lipstick eroverheen. De kleurpigmenten van het potlood vermengen met die van de lipstick en zijn dan als een soort wax verankerd.

 

5 De afdruk op een kopje?

Een oude maar doeltreffende truc: na het aanbrengen van lippotlood en lipstick voorzichtig met een tissue afhappen. De lipstick droogt hierdoor beter in je lippen en zal minder snel afgeven op een kopje of glas.

 

6 Geen verschil tussen goedkoop en duur?

Een dure lipstick heeft meestal meer pigment en hoe meer pigment des te beter hij blijft zitten. Tegelijkertijd zijn er zoveel lipsticks en zoveel soorten lippen, dat het belangrijker is om de lipstick en het lippotlood te gebruiken die het beste past bij jou lippen.

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars