Zeezicht

 

Sonja: Nog een paar weekjes en de zomervakantie begint. Een huisje aan zee, genieten toch? Het heerlijke briesje, de zoute zeelucht, het zand tussen je tenen en je eigen plekje aan het strand. Zou toch heerlijk zijn als je dit gevoel mee naar huis kon nemen!

 

 

 

Een strandhuis zonder zee? Er gaat natuurlijk niets boven de echte zeelucht, maar qua uitzicht kun je best een beetje smokkelen. Het ‘wonen aan zee’-gevoel kun je prima in je eigen huis toepassen.

De basis is altijd wit. Lekker clean, schoon en fris. Nu ga je er beetje bij beetje vergrijsde naturelkleuren aan toevoegen. Heel, heel lichtblauw zoals deze bijvoorbeeld. Niet op alle muren, je kiest er eentje uit. Dat is wel genoeg kleur voor deze sfeer. Verder zit het ’m in de materialenmix zoals licht hout, steen, witte stuc, zongebleekt linnen, fijngeweven katoen en gevlochten riet of bamboe. De keuken die je hier ziet is fantastisch, met de maatwerk deurtjes is-ie echt uniek geworden.

 

 

Maatwerk is altijd goed, zo geef je je huis iets wat niemand heeft. Dus heb je een goed idee voor een mooie eyecatcher, vraag een timmerman om hulp en je zult elke dag weer van je maatwerk genieten.

Wat een huis ook zo lekker strandachtig maakt, is een vaste bank met van die leuke matraskussens erop. Gewoon in je huis in plaats van op je terras. Je kunt zo’n bank goed tegen een muur zetten bij de eettafel. Helemaal leuk als-ie in een L-vorm is en de hoek om gaat.

Als decoratie doen echte stranditems het heel goed. Een leuke stolp met schelpen eronder, een lantaarn van gevlochten riet, houten vissen aan je muur of een poster met zeezicht om bij weg te dromen. Met deze kleine aanpassingen komt het vakantie-strandgevoel heel dichtbij en geniet je elke dag weer van je eigen strandhuis.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Madam Stoltz.