Zagen, zagen wiedewiedewagen

 

Ik heb er lang over nagedacht of ik dit met je zou delen, maar vooruit…

 

Het is al een tijdje gaande, zo blijkt. Want ik heb het zelf dus helemaal niet in de gaten. Van de week werd ik er zelfs wakker van. Voor het eerst. Omdat mijn meneer het he-le-maal zat was. Hij gaf me zo’n harde duw dat ik bijna mijn bed uit kukelde.

 

Wat blijkt: Ik snurk. En niet zo’n beetje ook. Blijkbaar lig ik in mijn eentje hele bossen om te zagen ’s nachts. Reuze sexy ook. NOT. Maar goed, doe er maar eens wat aan.

 

Geen idee waar het door komt. Ik rook niet, drink weinig en al helemaal niet door de week. Heb inmiddels wel wat extra coronakilootjes verzameld, maar zit nog keurig binnen de BMI-marges. Man, man, man, wat moet ik doen?

 

Want dat je er als bedgenoot stapelgek van kan worden, dat weet ik wel. Mijn vader snurkte vroeger ook als een malle. Daar lag ik ook nachten wakker van, terwijl hij aan de andere kant van het huis lag te tukken. Vriendin C heeft een man met slaapapneu en die schrok zich regelmatig een breuk omdat hij af en toe stopte met ademen. Niks hielp. Van ellende lag ze regelmatig eenzaam en alleen in een koud en ongezellig logeerbed een kamer verderop. Maar ook daar hoorde ze hem dwars door de muren heen.

 

Maar goed, terug naar mijn gezaag. Ik was altijd muisstil, maar nu maak ik dus een oorverdovende herrie. Als iemand een gouden tip heeft, dan hoor ik hem graag. Of nou ja, mijn meneer wil het weten. Ik heb toch niks in de gaten. Ik draai me om en snurk gewoon verder. Tot de volgende por in mijn zij.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit