Yes we Cannes

 

Van 17 tot en met 28 mei staat het Franse Cannes weer op zijn kop met dank aan het jaarlijkse filmfestival. Ben je toevallig in de buurt, zou ik zeker gaan kijken. Is leuk! Zet je wel even schrap: giga druk en torenhoge prijzen. Maar verder: gewoon lekker aansluiten.

 

 

La Guérite 

Deze plek! Uit de boekjes. La Guérite is een beeldschone strandtent op een eigen eiland voor de kust van Cannes. Heen ga je er met een veerdienst, mits je deze weet te vinden. Schijnt niet al te moeilijk te zijn maar voor wie, net als ondergetekende, zin heeft in de weg van de minste weerstand, belt vooraf naar het restaurant (reserveren moet je toch) en boekt een overtocht met de restaurant-shuttleboot. 25 euro per persoon voor een ritje van tien minuten… Decadent, ja. Maar zo leuk. Dan stap je vervolgens ter hoogte van club Le Baoli in de haven in een chique witte rive (u weet wel, die dure bootjes) waar je plaatsneemt tussen een aantal hooggehakte, flink bezonnebrilde dames die hoe dan ook een en ander aan hun gezicht hebben laten doen. Pardon? We gingen toch naar een strandtent? Klopt. Maar La Guérite is een strandtent bij Cannes. Op een eigen eiland. Weet u nog?

Tien minuten later word je galant van je privéschuitje af geholpen door het  volledig in blauwwit gestoken personeel. Ga vooral niet naar de wc… Daar blijkt namelijk nog een klein en gezellig mini-terras-plus-restaurant te zijn waar je voor de helft van het geld kunt eten. Had iemand ons dat verteld, dan hadden we dat gedaan. Weet je van niks, zet dan je verstand op nul, schroef je vakantiebudget omhoog en dompel je onder in de verwennerij die La Guérite is met nadien een verkoelende plons in het helderblauwe water voordat je de rive weer opstapt. Onvergetelijk.

 

 

Hotel Belles Rives 

Blauwwit gestreepte parasols boven terrastafels die op hun beurt weer op een houten steiger staan die boven het water zweeft. En dan de zon onder zien gaan. Dit is vakantie.

 

 

 

Hotel du Cap Eden-Roc

Dit hotel in Antibes, een voorstad van Cannes, is een begrip. Karl Lagerfeld mag er graag zijn Channel resort collectie showen en het is lastig een beroemdheid te noemen die er niet ooit verbleef. Een nachtje logeren in hotel du Cap Eden-Roc kost je een lieve duit, net als een avond dineren van de lila bordjes in het restaurant (hoewel wel een aanrader!). Aangezien je dat budget al stukgeslagen hebt bij La Guérite is het een goed plan om ‘slechts’ een drankje te drinken in de champagnebar. Ja, het is een hoge drempel om met een stalen gezicht voorbij de beveiliging te rijden (zeg dat je een reservering in het restaurant hebt), maar eenmaal binnen word je allerhartelijkst ontvangen en naar de champagnebar geleid. Vanaf daar heb je uitzicht op een prachtige zonsondergang en het iconische zwembad van het hotel. Mensen kijken krijgt hier ook tien punten (trek als je gaat wel even een knappe jurk aan, de mannen een jasje). Een glaasje Ruinard (de allerlekkerste champagne) kost er ruim dertig euro maar dan heb je ook wat.

 

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.