Deze Woensdag Windag geen lekkere crème of mooi boek, maar iets waar je de komende maanden heel blij van zal worden. Een slimme meid is op de winter voorbereid en daar ga ik je bij helpen.

 

 

Het afgelopen jaar schrok ik me wezenloos van mijn energierekening en heb ik, waar dat kon, geprobeerd om mijn huis beter te isoleren en energie te sparen. Tochtstrips langs de deuren en op de brievenbus, folie achter de radiatoren, korter douchen, verwarming lager en een extra laagje kleding aan. Dat hielp alvast een beetje. Maar ik heb nu iets gevonden dat zeker zoden aan de dijk gaat zetten.

 

De SpeedComfort, een heel slimme oplossing die de radiatoren in je huis een stuk zuiniger maakt. Deze kleine ventilatoren verspreiden de warmte sneller door je kamer waardoor die ook sneller op temperatuur is. Daardoor springt je thermostaat eerder uit en verbruik je minder gas. Easypeasy dus.

 

 

Je klikt het apparaatje met magneetjes onder de radiator, dan stop je de stekker in het stopcontact en klaar is Kees. Meer hoef je er niet voor te doen. De SpeedComforts brengen je kamer twee keer zo snel op temperatuur, waardoor je de thermostaat 1 tot 2 graden lager kan zetten terwijl het in de kamer net zo comfortabel blijft. De warmte uit je radiator gaat versneld de ruimte in en wordt gelijkmatiger verdeeld. Je kunt dan zelfs de aanvoertemperatuur van je cv-ketel verlagen naar 60 graden waardoor die veel zuiniger gaat werken. Het stroomverbruik van dit te gekke apparaatje is ook nog eens extreem klein. Dubbel goed voor je portemonnee dus.

 

 

Bovendien hoef je niet te verbouwen waardoor ze ook voor huurders heel handig zijn om te gebruiken. En als je gaat verhuizen, neem je ze gewoon weer met je mee. Per stuk kosten ze €59,95. De SpeedComfort wordt zo duurzaam mogelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hartverwarmend dus. 

 

Stuur me snel je naam en adresgegevens (anders kan ik ‘m niet naar je opsturen) via winnen@franska.nl. De makers stellen er twee beschikbaar, dus bij twee gelukkige winnaars zit het de komende maanden wel snor met de energierekening.

 

Beeld credits: Instagram @speedcomfortnl

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit