Deze Woensdag Windag geef ik een cadeau weg waar jij een goed gevoel van krijgt. En het mooie is dat je zelf mag kiezen wat het is. Hoe leuk is dat?

 

 

 

Een paar jaar geleden verbaasde Judith Schmitz zich erover dat er weliswaar heel veel ondernemers zijn die superleuke producten maken en diensten leveren met een maatschappelijke missie, maar dat het erg lastig was om ze te vinden. Daarom richtte Judith de website Ohmygood op, waar maatschappelijke ondernemingen die ook iets goeds willen doen voor een ander een platform kregen zodat jij ze makkelijker kan vinden.

 

Hier vind je meer dan tweeduizend feel-good-cadeaus: van kleding en sieraden tot speelgoed en van iets voor in huis tot wat lekkers of een dagje weg. Allemaal van sociale ondernemingen die bijdragen aan inclusiviteit, eerlijke handel en een circulaire economie. Want duurzaamheid is allang geen modedingetje meer, dat moet je gewoon doen.

 

Hoe werkt het? Deze digitale cadeaukaart heeft een waarde die je op de website van Ohmygood kunt verzilveren. Zo koop je een lekkere lunch, een stoer bierpakket, een bijzondere armband, iets moois voor in huis of handige keukenaccessoires. Er zijn talloze dingen waar je uit kunt kiezen dus je vindt altijd wel iets dat past. Zoals te gekke tassen van Bendl, gemaakt van oud zeil met hengsels van oude brandweerslangen. Of de shawls en mutsen van Granny’s Finest, hippe ontwerpen die door eenzame ouderen samen in gezellige handwerkclubjes worden gebreid. Zo geef je behalve een cadeau ook een goed verhaal.

 

Vandaag mag ik 4 kaarten ter waarde van €50 weggeven, voor jezelf of om aan iemand anders te geven. Het enige wat jij hoeft te doen is een mailtje sturen met je naam en adresgegevens aan winnen@franska.nl en wie weet is een van deze bonnen straks voor jou.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit